9/24/2014

Local Icons, Prague


Since my quick 1 and a half day trip to Prague I haven't seen (nor photographed) many catwalk shows (though I've caught and loved the beautiful Kateřina Geislerova show), but I snapped a front row pic of the lovely radio show about fashion, Modeschau, journalist Veronika Ruppert.
And I also managed to take a peak at a fantastic fashion project Veronika put together with fashion business insider, Katarína Kral (here last year in Bratislava), called Local Icons:
After touring and mapping existing local manufacturers in the Czech republic, Veronika discovered fashion products that still cut it when it comes to building your wardrobe while supporting local brands.Together, they hand-picked items such as leather gloves from Napa, clutches by Elega, turtle necks by Jitex and other. Check out the Local Icons webpage for all the brands and retail places. Tonak hat down to this job, girls!  
Now the only question is: are there any Slovak local icons left, worth discovering, and which ones?

Počas rýchlej, 1 a poldňovej cesty do Prahy som nestihla zachytiť (ani fotiť) mnoho prehliadok (aj keď sa mi podarilo vidieť krásnu kolekciu Kateřiny Geislerovej). Doniesla som si však fotku čarovnej redaktorky rozhlasovej relácie o móde, Modeschau, Veroniky Ruppert.
A tiež som stihla zachytiť fantastický projekt, ktorý Veronika dala dokopy spolu s majiteľkou obchodov a módnou inšpirátorkou, Katarínou Král (tu minulý rok v Bratislave) pod názvom Local Icons:
Veronika nejaký čas navštevovala a mapovala stále existujúcich českých výrobcov odevov a doplnkov, pričom objavila základné kúsky, ktoré úplne patria do štýlového šatníka a zároveň podporujú lokálny priemysel. Spolu s Katarínou vybrali kúsky ako kožené rukavice od Napy, listové kabelky Elega, roláky z Jitexu a ďalšie skvosty. Kompletný zoznam produktov aj predajných miest Local Icons nájdete na ich stránke, tu aha. Tonak klobúk dole, dievčatá!
Teraz mi napadá už iba jedna otázka: sú ešte slovenské lokálne ikony, hodné znovuobjavenia, a ak áno, ktoré sú to?

sneak peak photo by Adam Křena

P.S.: Being true to the idea of local support, Veronika, on the top picture, is wearing all local production: shirt by Muset, from the Venus as a Boy collection, shoes Cutulum, by Eliška Kuchtová, made by Flexico, and trousers by American Apparel, that still produces locally. Beautiful!

P.S.: Verná myšlienke podpory lokálnej produkcie, Veronika na fotke hore má na sebe: košeľu Muset, z kolekcie Venus as a Boy, topánky Cutulum od Elišky Kuchtovej, vyrobené v továrni Flexico, a nohavice American Apparell, značky, ktorá stále vyrába lokálne. Krása!

5 comments:

  1. Makyta, Novesta?

    ReplyDelete
  2. Great Post. nice to visit and walk :)

    ReplyDelete
  3. Ja som zamilovana do znovuzrodenia znacky NEHERA , este za Ceskoslovenska a teraz(rok dozadu) znova a KRASNE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suhlas, NEHERA ma velky potencial. Akurat je otazne, ci sa znacka znovuzrodi aj lokalne alebo iba za hranicami... som zvedava :-)

      Delete