11/08/2011

Lost and found




Just recently I wrote about how I love to listen to people's dreams coming true. I had the same feeling while talking to Milosh Harajda, the young man partly responsible for bringing David LaChapelle's work to Bratislava, co-working on it with Pavleye Art and Culture, while Milosh was the moving and emotional force behind the project. David's balancing on the verge of popculture, art and religion has always resonated with him. And even though my personal photography aesthetics lie somewhere else, I was honestly impressed by LaChapelle's execution of the photographs (his sets are real and live, not 3D, a little miracle in this age of post-processing...), the mystery of things and events happening or changing in a way he photographed them (true story :-) and his personal views on this world, on photography, art, love and life, that I was lucky enough to listen to recently.
Whether you love or hate LaChapelle's work, fact is that having his exhibition in Bratislava is a great thing (just ask the people at the GMB gallery, the place is crowded like a shopping mall all the time... how fitting :-) The exhibition is extended till the 15th of November, last day up to 8 p.m. More information here. Enjoy!
p.s. Milosh's bolero jacket by Boris Hanečka.

Nedávno som písala o tom, ako mám rada príbehy ľudí, ktorí si plnia sny. Podobné pocity som mala aj pri rozhovore s Miloshom Harajdom, mladým mužom spoluzodpovedným za výstavu Davida LaChapelle v Bratislave, ktorú zastrešila agentúra Pavleye Art and Culture.  Emocionálnou a ľudskou hybnou silou projektu bol však práve Milosh. Davidove balansovanie na rozhraniach popkultúry, umenia a náboženstva mu bolo vždy blízke. A aj keď moja osobná estetika fotografie je troška iná, fascinuje ma remeselnosť exekúcie LaChapellových fotografií (ich prostredia a kulisy nevznikajú v 3D, ale sú reálne postavené, čo je v tejto postprocesovej dobe malý zázrak), mystérium toho, ako veci, ktoré fotografuje, sa časom udejú, pominú alebo sú inak predznamenané v jeho tvorbe (true story :-) a jeho pohľady na svet, fotografiu, umenie, lásku a život, ktoré som mala to šťastie si dávnejšie vypočuť.
Či už LaChapella milujete alebo nemusíte, faktom je, že mať jeho výstavu v Bratislave je skvelé (spýtajte sa ľudí z galérie, majú tam plno ako v nákupnom centre... aké výstižné :-) 
Výstava je predĺžená do 15. 11., posledné dni do 20.00 hod. Viac info tu. Nech sa ľúbi, ak sa ľúbi!
p.s. Miloshove bolero by Boris Hanečka.
  

16 comments:

  1. Miloshove bolero ma zabilo! wow!!!

    ReplyDelete
  2. tretia (vlastne aj druha a stvrta) fotka krasna! ..zaciatok gallery/museum streetstyle? .)

    ReplyDelete
  3. škoda, že tu vystavu nestihnem kym pridem do BA a fotky su super

    ReplyDelete
  4. Hanečka!!!!! poslední fotka je nádherná!
    jinak..."whether".

    ReplyDelete
  5. na víkend sme v BA, idem! ďakujem za tip

    ReplyDelete
  6. bodaj by viac takýchto podujatí bolo nielen v BA, ale na celom Slovensku! a to krásne bolerko je umelecký objekt sám o sebe :)

    ReplyDelete
  7. božské fotografie, znova nesklamali :)

    ReplyDelete
  8. OMG to perie!
    inak ma veľmi teší, že vidíme niektoré obrazy z rovnakého uhlu ;)**

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  9. ta posledna fotka ma velmi peknu hlbku...:)
    J.

    ReplyDelete
  10. milos je super a velmi sa tesim jemu zapaleniu a vystave v prahe, mam uplne rovnake pocity ako ty!!! a coskoro na mojom blogu aj fotky zo showroomu a snad sa podari vyfotit aj s davidom:)

    ReplyDelete
  11. Amazing! Thiѕ blog loоks just like my old οne!
    It's on a entirely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

    Also visit my webpage sky bet

    ReplyDelete